ABOUT κυπαρισια που θα μεινω

About κυπαρισια που θα μεινω

About κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.

Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, τα κυπαρίσσια μπορούν να διατηρηθούν υγιή και ακμαία για πολλά χρόνια.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας.

Πού μπορώ να βρω κοινά κυπαρίσια και πώς θα είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου πουλήσουν κάποιο άλλο τύπο κυπαρισιού λέγοντας ότι είναι το κοινό ελληνικό? (το έπαθα και αυτό)

Η Χώρα αποτελείται από λευκά σπιτάκια, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα σε στενά δρομάκια. Όσο πλησιάζετε προς το Κάστρο θα δείτε παλιά αρχοντικά και ενετικά κτήρια και μαγαζάκια με τοπικά προιόντα. Στο Κάστρο θα δείτε το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων.

Πάνω από την παραλία του Να, θα βρείτε πολλά ταβερνάκια τα οποία έχουν μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα και προσφέρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή.

Ένας κοινός εχθρός που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο σκώρος των κυπαρισσιών. Αυτός ο μικρός σκώρος γεννά τα αυγά του στις άκρες των κλαδιών του κυπαρισσιού και οι προνύμφες που προκύπτουν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέντρο τρέφοντας τη νέα ανάπτυξη.

Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και read more πούπουλα” Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας Ορχιδέα δενδρόβιουμ: Μια εντυπωσιακή ορχιδέα εσωτερικού χώρου Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές Αυτή την εποχή

Το κυπαρίσσι είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε όλους τους τύπους εδαφών και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το χώμα που το φυτεύουμε, αρκεί να διαθέτει καλή αποστράγγιση.

Κατευθυνθείτε προς την Κεντρική Πλατεία, όπου θα δείτε το Δημαρχείο και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Μετακινήστε τον κόκκινο δείκτη στο σημείο που σας ενδιαφέρει

Επίσης, κοντά θα βρείτε το Γιαλισκάρι με την παραλία και το λιμανάκι του, όπως και την παραλία του Να.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Report this page